Våra insatser och behandling vilar på en humanistisk grundsyn, vilket betyder att vi värnar om människans lika värde. Målet är öka ungdomarnas medvetenhet och självständighet, stödja personlig utveckling och förmåga att ta eget ansvar.
Grunden i våra insatser är ett relationsskapande arbete med ett lågaffektivt bemötande. I det vardagliga behandlingsarbetet finns det även ett antal inslag som erbjuds beroende på ungdomens problematik och anledning till placering.
Insatser i urval
A-cra, ADL, HAP, KSL, rePULSE, enskild psykoterapi, beroendelära, nätverksarbete, fysisk aktivitet, skola/praktik/sysselsättning.
Uppstart
Kartläggning med skattningar och fördjupningsteman, relationsbyggande arbete.
ADL är en del av den vardagliga grundstruktur som finns på boendet. Personal finns alltid att tillgå som stöd och ska vägleda ungdomen i hur man går tillväga utifrån sina egna förutsättningar.
ADL-träningen innefattar områden så som: sömn, kost/matlagning, fysisk aktivitet, skolgång, social samvaro/sociala kontakter, sex och samlevnad, framtidsplanering och ekonomi. Detta arbetssätt ska hjälpa ungdomen att i framtiden bli självständig.
I ADL-träningen ingår även veckoenlig köksjour. Då ansvarar ungdomen för att väcka sina kompisar, hjälpa till med att duka fram frukost och bidra vid lunch och middag.