Eskilstuna Stadsmissionen tar över Gårdsjöns Tonårsvård AB

I februari tar Eskilstuna Stadsmission över Gårdsjöns Tonårsvård AB. Det betyder att Gårdsjö ungdomsboende och Trägårns HVB blir en del av stadsmissionens verksamheter.  

Förberedelserna inför förvärvet startade i början av året på initiativ av Tomas Lindroos, Eskilstuna Stadsmissions tidigare direktor som avled i september efter en tids sjukdom. Tomas Lindroos vision var att etablera stadsmissionen som icke vinstdrivande organisation i en bransch som tidigare övervägande bestått av vinstdrivande företag.

”Precis som alla stadsmissioner i Sverige verkar Eskilstuna Stadsmission för att minska utanförskap i samhället genom professionellt socialt arbete. Att som stadsmission driva olika former av vårdboenden är inget nytt, däremot är vi först ut att etablera oss inom just ungdomsvård. Här tror vi att stadsmissionen kan göra stor skillnad. Det känns viktigt och stort att fullfölja Tomas Lindroos anda och vision och knyta ihop säcken på det arbete som han påbörjade”, säger Lars G Linder, styrelseordförande för Eskilstuna Stadsmission.

Gårdsjöns Tonårsvård AB har funnits sedan 1995 och består av Gårdsjö ungdomsboende och Trägårns HVB. Verksamheten finansieras genom ramavtal med ett flertal kommuner i Sverige. Det innebär att verksamheten inte kommer att ta del av insamlade medel.

”Vi har sedan starten drivit Gårdsjöns Tonårsvård med målet att eftersträva en så hemlik miljö som möjligt där ungdomarna ska känna sig trygga med varandra och med de vuxna. Behandlingsgruppen finns till hands för att säkerställa att hemmet är en ombonad och varm plats, med bemanning dygnet. I en tid när andra aktörer kommit och gått har vi stått stadigt och verkat för ungdomarnas bästa. Därför känns det bra att lämna över till en organisation som Eskilstuna Stadsmission som delar våra värderingar”, säger Peter Welin, grundare av Gårdsjöns Tonårsvård AB.

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *